Aplikace uvedené v tomto článku pomáhají podnikatelům efektivněji řídit jejich čas a zároveň si udržet ve svých pracovních povinnostech pořádek. S těmito aplikacemi budete mít mnohem větší přehled o stavu všech projektů a usnadníte komunikaci mezi jednotlivými členy týmu.

Todoist je aplikace, která umožňuje si naplánovat celé dny a týdny dopředu. Tento nástroj umožňuje jednoduše přidávat úkoly a průběžně si je odškrtávat. Základní verze této aplikace je zdarma a obsahuje 300 aktivních úkolů na projekt a 20 aktivních sekcí na projekt. Přičemž lze do této aplikace přizvat i další pracovníky, v základní verzi může být na projektu maximálně pět spolupracovníků. Todoist lze integrovat s různými dalšími nástroji a aplikacemi, včetně Kalendáře Google či Dropboxu.

Trello je perfektním pomocníkem pro řízení projektů a týmovou spolupráci. Po přihlášení do aplikace se vám vždy zobrazí velká nástěnka plná poznámek, dokumentů a dalších příloh, které lze okamžitě komentovat se svými spolupracovníky. Ihned vidíte, jaké projekty jsou dokončeny a na kterých se ještě pracuje. Jednotlivé úkoly se přehledně řadí do sloupců a jednoduše se přesouvají. K úkolům lze přiřadit termíny a v případě blížícího se deadline přichází ještě upozornění. Aplikace je velmi přehledná a snadná na ovládání. Trello se využívá nejčastěji na počítači, je ovšem dostupné i jako mobilní aplikace. Apliakci lze využívat i zdarma, k dispozici je však pouze 10 nástěnek a přílohy mohou mít maximální velikost do 10 MB. Poté jsou k dispozici další dvě placené verze, které obsahují prémiové funkce, jako je např. neomezený počet nástěnek či zvýšená kapacita příloh souborů.

Pravděpodobně jste už o této aplikaci slyšeli, jedná se o tzv. „chatovací místnost“, která slouží celé společnosti a do určité míry může nahradit e-mailovou korespondenci. Slack umožňuje firmám vytvořit soukromý vyhrazený pracovní prostor s vlastní adresou URL. Veřejné kanály jsou přístupné všem přidaným členům, a lze tak okamžitě komunikovat a případné problémy rychleji vyřešit. V této aplikaci lze ovšem také vytvořit soukromé kanály mezi dvěma pracovníky či mezi jedním oddělením. Prostřednictvím Slacku lze sdílet pracovní materiály, fotografie a různé další dokumenty. Opět jako u předešlých aplikacích je verze zdarma a následně prémiové placené verze, které nabízí např. větší úložiště, rozšíření funkce vyhledávání či hlasové hovory a videohovory až pro 15 účastníků s interaktivním sdílením obrazovky. 

Asana je velkým pomocníkem při týmové spolupráci, jelikož pomáhá efektivně spolupracovat na projektech. Tuto aplikaci využívají podniky všech velikostí a i jednotlivci, jelikož pomáhá organizovat veškeré pracovní úkoly a přehledně dle kategorií a termínu je zobrazovat. Do aplikace lze také nahrávat různé přílohy a prostřednictvím komentářů komunikovat s dalšími spolupracovníky. Lze také dostávat upozornění na aktualizace u jednotlivých projektů a na změny úkolů. Asanu lze využívat jak na počítači, tak rovněž i v mobilní aplikaci.

Evernote je aplikace, která jak už název vypovídá, slouží pro psaní poznámek, jež umí synchronizovat na všech elektronických zařízeních. Můžete si tak sepisovat důležité pracovní úkoly, strategické plány nebo aplikaci využívat jako svůj diář. Je to mocný organizační nástroj, který vám pomůže s jakýmkoli projektem v práci. Výhodou je, že již napsané poznámky lze následně vyhledávat pomocí klíčových slov v textech, obrázcích a dokonce i v ručně psaných poznámkách. Aplikace umožňuje uživatelům sdílet své poznámky s ostatními, což z ní činí skvělý nástroj pro týmovou spolupráci. Uživatelé mohou sdílet jednotlivé poznámky nebo celé poznámkové bloky s ostatními. Je to velmi přínosná a užitečná aplikace jak pro firmy, tak i pro jednotlivce. 

Velmi přínosným nástrojem pro podnikatele je FakturaOnline.cz, která poskytuje rychlé a bezpečné vystavování faktur. Při vyplnění faktury je doklad okamžitě připraven ke stažení ve formátu Adobe PDF. Vybrat si lze ze všech druhů dokladů, jako je faktura s DPH, faktura bez DPH, zálohová faktura, proforma faktura, opravný daňový doklad či faktura pro přenesenou daňovou povinnost. Samozřejmostí je možnost zvolit si měnu, jazyk faktury a vytvořit i QR kód.