Pokud potřebujete poslat více faktur v jednom formátu anebo faktury exportovat do účetnictví, můžete využít funkce hromadného stažení faktur. Všechny faktury, které vytvoříte, můžete exportovat v různých formátech, jako je PDF, XML, XLSX či ISDOC.

Jak probíhá export faktur?

Po přihlášení do FakturaOnline.cz kliknete na záložku Vystavené faktury a zvolíte všechny faktury nebo vyberete pouze požadované faktury pro export. Následně zvolíte možnost Hromadné akce a poté vyberete, do jakého formátu se faktury mají vyexportovat.

Exportování faktur

PDF

Faktury vystavené pomocí FakturaOnline.cz jsou primárně stahovány ve formátu PDF. Každá PDF faktura obsahuje také soubor ve formátu ISDOC, což umožňuje uživatelům snadný import do jejich ekonomických systémů, které podporují tento formát. Tato flexibilita usnadňuje přenos informací a zjednodušuje správu finančních operací.

ISDOC

Faktury lze také stahovat přímo ve formátu ISDOC, který lze využít pro většinu účetních softwarů, jako je POHODA, Money S3, SAP, DUNA či KARAT. ISDOC je formát elektronické fakturace v České republice a byl vytvořen sdružením SPIS. Je možné ho doplnit i o elektronický podpis. Skvělé je, že všechny faktury můžete převést do zvoleného formátu i po jejich vystavení. Možnost stažení do formátu ISDOC ocení zejména účetní, jelikož obsahuje všechna potřebná data.

XML

Formát XML je velmi využíván v ekonomickém systému POHODA a MONEYS3. Mnoho podniků využívá elektronické sdílení faktur pomocí XML. Jedná se o typ faktury, která k odesílání a přijímání faktur využívá XML jazyk. Je to standardní formát, který vám umožňuje snadno sdílet informace mezi různými aplikacemi a systémy. Podniky rády tento formát využívají, jelikož lze tak snadno odesílat a přijímat faktury elektronicky bez obav z problémů s kompatibilitou.

XLSX 

FakturaOnline.cz také umožňuje stažení faktur ve formátu XLSX, tedy tabulce Excelu. Tato funkcionalita je užitečná zejména při potřebě exportovat přehled vystavených faktur za určité časové období. Formát XLSX umožňuje snadné a systematické zpracování dat v tabulkovém prostředí, což usnadňuje sledování a analýzu dat.